Καλώς Ορίσατε στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Εισάγετε το έτος της γέννησής σας

crops

Για 2η συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει στην έκθεση HORECA μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Μπύρα

BEERDAY από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

01/28/2020

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ως μέλος της Ελληνική Ένωσης Ζυθοποιών, συμμετέχει ενεργά στο BEER DAY

BEERDAY2020

Μια πρωτοβουλία από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

 

 

Για 2η συνεχή χρονιά,

η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει στην έκθεση HORECA μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Μπύρα

 

Ημέρα : Παρασκευή 7/02/20

Ώρες εκδήλωσης : 15.00-18.00

Χώρος διεξαγωγής : Hall 1, Beer&spiritsstage

 

Η εκδήλωση  θα φιλοξενήσει μαζί στη σκηνή του Beer&SpiritsShow, κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, beer experts και παραγωγούς μπύρας της ελληνικής αγοράς.

Η εκδήλωση έχει στόχο να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για τη ζυθοποιία, να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης τις βιομηχανίες παραγωγής μπύρας στην Ελλαδααλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 7/02/20

 

- Θεματολογία -ενότητες :

 

Α ενότητα

Ώρα: 15.00-16.00

 

Έναρξη:

Καλωσόρισμα – Παρουσίαση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών από τον κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

 

Ακολουθεί panel - συζήτηση με επικεφαλής των εταιριών-μελών της ΕΕΖ

 

Συμμετέχουν:

Σ. Παναγιώτου, Πρόεδρος ΕΕΖ, Ιδρυτής & Συνιδιοκτήτης της «Μικροζυθοποιία Septem»

Αλ. Δανιηλίδης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ και  Διευθύνων Σύμβουλος της  «Αθηναϊκή Ζυθοποιία»

Π. Κουγιός, Γραμματέας ΕΕΖ και Ιδιοκτήτης της «ΒΑΠ Π. Κουγιός»

Β. Φιλίππου, Υπεύθυνος Ανάλυσης δεδομένων αγοράς & Ανάπτυξης νέων προϊόντων της «Ολυμπιακή Ζυθοποιία»

Γ. Μαρμαρέλλης, Αντιπρόεδρος ΕΕΖ, ιδρυτής & ιδιοκτήτης της «Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος»

Π. Αβραμίδης, Μέλος Δ.Ε. ΕΕΖ, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΛΙΞΗ Μικροζυθοποιία»

Γ. Πέτρου, Ιδιοκτήτης της «Ζυθοποιία Πηνειού»

 

Β ενότητα

Ώρα: 16.00-16.30

 

Θέμα : Τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο ενός μικροζυθοποιείου: εισήγηση και guidelines από εταιρείες του χώρου.

 

Panel:Συμμετέχουν επαγγελματίες του χώρου και εκπρόσωποι από εταιρίες-μέλη της ΕΕΖ:

 

Στέφανος Μπαρμπερόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος ζυθοποιείων, εταιρεία GR. Inox- Αφοί Γκρέκη Ε.ΠΕ

Μαρίνος Γιαννουκάκης, Πρόεδρος, INOX VESSEL HELLAS-Αφοί Γιαννουκάκη Α.Ε

Σ. Παναγιώτου, Πρόεδρος ΕΕΖ, Ιδρυτής & Συνιδιοκτήτης ΜικροζυθοποιιαSeptem

Κ. Αγουρίδας, Ζυθοποιός, εταιρία Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκης ΑΕ

 

Γ ενότητα

Ώρα: 16.30 -17.00- Διάρκεια: 30’

 

Θέμα: Εισήγηση και tips για το στήσιμο και τη λειτουργία ενός πετυχημένου outlet / bar μπύρας: εξοπλισμός, εκπαίδευση προσωπικού, είδη μπύρας, beerlist.

 

Panel: Συμμετέχουν ιδιοκτήτες επιτυχημένων beeroutlets και εκπρόσωποι από εταιρίες- μέλη της ΕΕΖ :

 

Μάριος Μαντζούκης, ιδιοκτήτης BarleyCargo, Beerhouse στην Αθήνα

Γιώργος Αλεξάκης, ιδιοκτήτης HoppyPub, Beerbar στη Θεσσαλονίκη

ΑμαλίαΤριφύλλη, Channel & Category Development Manager/On trade, ΑθηναϊκήΖυθοποιία

Π. Αβραμίδης, Μέλος Δ.Ε. ΕΕΖ, Διευθύνων Σύμβουλος  ΕΛΙΞΗ Μικροζυθοποιία

 

Δ ενότητα

Ώρα : 17.00- 18.00- Διάρκεια : 60’

 

Θέμα : Οι γεύσεις της μπύρας: σύντομη εισήγηση για τις κατηγορίες, τα χαρακτηριστικά  και τα είδη μπύρας. Ακολουθεί blindtastingτων βασικών ειδών.

 

Εκπρόσωποι από ΕΕΖ:

Σωτήρης Τσουματίδης, SalesTrainer - Beerambassador Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Γ. Μαρμαρέλλης, Ιδιοκτήτης Μικροζυθοποιία Σερρών & β. Ελλάδος

 

-Κεντρικός παρουσιαστήςεκδήλωσης:  Πέτρος Πολυχρονίδης

 

* Η εκδήλωση απευθύνεται στους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου.

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

 

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

 

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα,ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

 

Στόχος της Ένωσης η  ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την  κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την  θετική συμβολή  της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο  διατροφής,  προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την

εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά  στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Web site: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/