Menu

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: «Χρυσή» διάκριση για την εξαγωγική δραστηριότητα της μπύρας Mythos

Εξάγεται σε 38 χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας το 2021 το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου κιβωτίων.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2022 – Η μπύρα Mythos, η αγαπημένη νεανική ελληνική lager, απέσπασε χρυσή διάκριση ως «Top Export Company Brand» της χρονιάς, στην τελετή απονομή των «Greek Exports Awards 2021».

 

Διάκριση που αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της σταθερά ανοδικής πορείας που ακολουθεί η εξαγωγική δραστηριότητα του brand διεθνώς, λειτουργώντας ως «πρεσβευτής» της ελληνικής μπύρας εδώ και 24 χρόνια. Η μπύρα Mythos έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις του brand κατά την περασμένη χρονιά, οι οποίες σημείωσαν αύξηση +30,5% σε σχέση με το 2020 και +90% σε επίπεδο επταετίας.

 

Η μπύρα Mythos έχει δυναμική παρουσία σε 38 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τις δυναμικές αγορές Γερμανίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Ην. Βασιλείου, Σουηδίας, Η.Π.Α., Αυστρίας, Ολλανδίας, Αυστραλίας και Ισραήλ να αποτελούν την κορυφαία 10άδα των εξαγωγών της. Σημαντικό επίτευγμα και χαρακτηριστικό της δυναμικής παρουσίας της μάρκας στο εξωτερικό, αποτελεί η εντυπωσιακή εξέλιξη της πορείας των πωλήσεων, που ξεπέρασαν το 2021 το ορόσημο του 1.000.000 κιβωτίων.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η μπύρα Mythos έχει αναπτύξει μακροχρόνια συνεργασία με μερικούς από τους μεγαλύτερους retailers του εξωτερικού, όπως είναι χαρακτηριστικά οι Lidl (σε 18 χώρες), Aldi (σε 3 χώρες), Penny, Dan Murphy’s, Kaufland κλπ.. Παράλληλα, το brand έχει σταθερή παρουσία στις μεγαλύτερες διεθνείς κλαδικές εκθέσεις, όπως στην κινεζική «Allfood Ningdo Expo» και στην ολλανδική «Vakantiebeurs Utrecht».

 

Ο Χρήστος Κυτίνος, International Key Accounts & Exports Manager της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Αισθανόμαστε πραγματικά χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συγκεκριμένη διάκριση, καθώς η πορεία των εξαγωγών μας κατά το 2021 κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν παγκοσμίως. Με τις εξαγωγές μας να αποτελούν περίπου το 9,5% της παραγωγής μας, τα ελληνικά μας σήματα Mythos και FIX Hellas έχουν μια σταθερή δυναμική πορεία στις αγορές του εξωτερικού, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Παράλληλα, η μπύρα Mythos έχει πετύχει τη διεύρυνση της παρουσίας της σε σημαντικές ευρωπαϊκές αλυσίδες λιανεμπορίου, όπως επίσης και την ψηφιακή δραστηριοποίησή της σε επιλεγμένες χώρες».

 

Τα εξαγωγικά βραβεία Greek Exports Awards 2021 (#gefa21) διοργάνωσαν για 10η συνεχή χρονιά η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την ethosEVENTS. Στόχος των βραβείων αποτελεί η ανάδειξη και επιβράβευση των ανθρώπων, των ιδεών και των συνεργασιών μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.