Menu

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν! Σας περιμένουμε για μία ξεχωριστή εμπειρία στον κόσμο της μπύρας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει και πάλι τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα, Ευβοίας, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, 10.00-16.00, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που διοργανώνει - για ακόμη μια φορά μετά από τρία χρόνια - η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών. 

Η διοργάνωση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχείς χρονιές, το 2018 και το 2019. Μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, η αγαπημένη εκδήλωση των φίλων του ζύθου - και όχι μόνο - επιστρέφει, δίνοντας και πάλι την ευκαιρία στα ζυθοποιεία-μέλη να ανοίξουν για το κοινό.

Έτσι, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανοίγει το ζυθοποιείο της στη Ριτσώνα, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της μπύρας και να συμμετάσχουν στις παρακάτω ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους:

Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας
Βασική ενημέρωση για τα στάδια παραγωγής ζύθου εντός του χώρου παραγωγής, σε ομάδες των 15 ατόμων.
Ώρες ξεναγήσεων: 10.30 / 11.30 / 12.30 / 13.30 / 14.30 / 15.30 

Sessions γευσιγνωσίας
Παρουσίαση ως προς τις βασικές κατηγορίες της μπύρας και τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας της, σε ομάδες των 7 ατόμων.
Ώρες γευσιγνωσίας: 10.30 / 12.00 / 13.30 / 15.00

Για τη συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει του ορίου ατόμων ανά ομάδα. Το κοινό μπορεί να καλεί για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων, έως και τις 8 Σεπτεμβρίου.


Η είσοδος στο ζυθοποιείο και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ πάντα καταναλώνουμε υπεύθυνα!





Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία 

Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 11 προϊόντα: FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange.  

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τη δανέζικη Carlsberg, τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.