Menu
new carbon fooprin banner.jpg

ΜΗΔΕΝΙΚΟ

Αποτύπωμα Άνθρακα

H κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της επηρεάζουν τις ζωές όλων μας, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, ενώ οι προβλέψεις των ειδικών είναι δυσοίωνες για το άμεσο μέλλον. Ως μια υπεύθυνη εταιρεία, με δέσμευση για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στα επόμενα χρόνια, έχουμε ενεργοποιηθεί, κάνοντας σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επενδύοντας στον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του τεχνολογικού μας εξοπλισμού, καθώς και στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών μας, σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας, έχουμε σημειώσει ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, επαναξιολογούμε κάθε κρίκο της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, αναδιαμορφώνοντας το σύνολο της διαδικασίας, από την παραγωγή μέχρι και την τελική παράδοση των προϊόντων.

Το σύνολο των παραγωγικών μας διαδικασιών, στις 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής μας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και τη Ριτσώνα Ευβοίας, συνάδει με μηχανισμούς απόλυτα φιλικούς προς το περιβάλλον, ενώ η τήρηση των αυστηρότερων προδιαγραφών ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων αποτελεί μόνιμη και σταθερή προτεραιότητα για την εταιρεία μας.

Από τη μόνωση και το φωτισμό των χώρων εργασίας μέχρι τις διαδικασίες εμφιάλωσης των προϊόντων, έχουμε εφαρμόσει δεκάδες βελτιωτικά μέτρα, ενώ η εφαρμογή πλήθους πρωτοβουλιών που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο του Ομίλου Carlsberg, σχετικά με τα μέσα λειτουργίας (παροχή νερού, ενέργειας, κ.ο.κ.), την παρασκευή/ ζυθοποίηση, την επεξεργασία (B&P) και τη συσκευασία, μας έχει επιτρέψει να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά ενέργειας. Τέλος, και τα δύο εργοστάσιά μας διαθέτουν πιστοποίηση ανάπτυξης συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO14001:2015, ενώ προσπαθούμε συνεχώς να αυξάνουμε τη χρήση ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Για την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα επαναξιολογούμε, επίσης, κάθε στάδιο της εξαιρετικά απαιτητικής αλυσίδας εφοδιασμού μας, αναδιαμορφώνοντας και βελτιώνοντας το σύνολο της διαδικασίας, από την παραγωγή μέχρι και την τελική παράδοση των προϊόντων μας, ενώ και τα ψυγεία και οι ψύκτες βαρελίσιας μπύρας, ως απαραίτητος εξοπλισμός για τα προϊόντα μας, έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.

Τέλος, ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι και οι διαδικασίες διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης που εφαρμόζουμε. Ετησίως, ανακυκλώνουμε σημαντικές ποσότητες υλικών που προέρχονται από τις μονάδες παραγωγής μας, όπως γυαλί, μέταλλο, χαρτί, πλαστικά και ξύλο, ενώ φυτικά υποπροϊόντα, όπως τα δημητριακά, αξιοποιούνται ως ζωοτροφή.

Με βάση το νέο ESG πρόγραμμά μας, «Together Towards Zero & Beyond», έχουμε ανεβάσει το επίπεδο φιλοδοξίας μας, διατηρώντας τους στόχους που έχουν τεθεί έως το 2030 και εισάγοντας ένα καινούριο στόχο για το 2040.

Στοχεύουμε σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα στα ζυθοποιεία μας και σε μείωση κατά 30% του αποτυπώματος άνθρακα, από την πρώτη ύλη στο ποτήρι, έως το 2030. Επιπλέον, στοχεύουμε σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε όλη  την αλυσίδα αξίας μας, έως το 2040.

Για να επιτύχουμε τους στόχους μας σχετικά με τις εκπομπές άνθρακα, θα εστιάσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις σε όλο το φάσμα λειτουργίας μας, συμπεριλαμβανομένων και των νέων πυλώνων, που αφορούν στις πρώτες ύλες και τις συσκευασίες μας.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ

ΕΩΣ ΤΟ 2030

ΕΩΣ ΤΟ 2040

• ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ εκπομπές άνθρακα στις μονάδες παραγωγής μας
• 30% μείωση στο αποτύπωμα άνθρακα στην αλυσίδα αξίας μας
• Το σύνολο της της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από νέα κεφάλαια(π.χ. μέσω συμφωνιών αγοράς ενέργειας)


  • ΜΗΔΕΝΙΚΟ αποτύπωμα στο σύνολο της αλυσίδας αξίας

 

 

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ;

ΑΠΑΝΘΡΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΘΡΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Μέσω της μετατροπής των λέβητών μας, από τη χρήση φυσικού αερίου στη χρήση ανανεώσιμων θερμικών καυσίμων ή ηλεκτροδότησης

ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διασφάλιση, ότι η οποιαδήποτε επιπρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, προέρχεται από επιτόπια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ή προμηθεύεται μέσω συμφωνιών αγοράς ενέργειας

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Διασφάλιση, ότι η καλλιέργεια των γεωργικών μας πρώτων υλών πραγματοποιείται εξολοκλήρου μέσω βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, οι οποίες συμβάλλουν στη δυνατότητα του εδάφους να δεσμεύει και να αποθηκεύει άνθρακα με ουδέτερο τρόπο

ΚΥΚΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

ΚΥΚΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Διασφάλιση, ότι τα συστήματα συσκευασίας μας είναι πλήρως κυκλικά και η παραγωγή τους πραγματοποιείται χωρίς άνθρακα

ΗΛΕΚΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Διασφάλιση, ότι τα οχήματα μεταφοράς μικρών αποστάσεων είναι ηλεκτροκίνητα, ενώ τα οχήματά μεγάλων αποστάσεων τροφοδοτούνται από ανανεώσιμα καύσιμα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΥΞΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΨΥΞΗ

Διασφάλιση, ότι ο ψυκτικός μας εξοπλισμός χαρακτηρίζεται από αυξανόμενη αποτελεσματικότητα και τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Ενημερώσου για τους υπόλοιπους πυλώνες δράσης μας
ΜΗΔΕΝΙΚΗ Σπατάλη Νερού

ΜΗΔΕΝΙΚΗ Σπατάλη Νερού

Έχουμε εντάξει τη Συσκευασία ως μια νέα περιοχή εστίασης ESG. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξούμε για ΜΗΔΕΝΙΚΟ Αποτύπωμα Συσκευασιών, διαμορφώνοντας νέους στόχους και δράσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας μας, έως το 2030.

ΜΗΔΕΝΙΚΑ Ατυχήματα στην Εργασία

ΜΗΔΕΝΙΚΑ Ατυχήματα στην Εργασία

Η Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων μας αποτελεί βασική και σταθερή προτεραιότητά μας και μέλημά μας είναι να επιστρέφουν όλοι στο σπίτι τους ασφαλείς, κάθε μέρα.

ΜΗΔΕΝΙΚΟ Αποτύπωμα Συσκευασιών

ΜΗΔΕΝΙΚΟ Αποτύπωμα Συσκευασιών

Έχουμε εντάξει τη Συσκευασία ως μια νέα περιοχή εστίασης ESG. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοδοξούμε για ΜΗΔΕΝΙΚΟ Αποτύπωμα Συσκευασιών, διαμορφώνοντας νέους στόχους και δράσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας μας, έως το 2030.