Menu
Hero_Zero_Water.jpg

Διαχείριση Υδάτινων Πόρων

Το νερό είναι ένας εξαιρετικά πολύτιμος φυσικός πόρος και, παράλληλα, βασικό συστατικό των προϊόντων μας, ενώ άλλες σημαντικές πρώτες ύλες μας, όπως το σιτάρι και ο λυκίσκος, το χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Επομένως, η διαφύλαξή του συνιστά όχι μόνο μεγάλη ευθύνη, αλλά κυρίως αναγκαιότητα.

 Για τον λόγο αυτόν, έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για το μηδενισμό της σπατάλης νερού: Έως το 2030, μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να μειώσουμε στο μισό την ποσότητα νερού που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή κάθε εκατόλιτρου μπύρας.

 Προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από βελτιωτικές διαδικασίες για την εξάλειψη των απωλειών νερού στις 2 μονάδες παραγωγής μας, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και τη Ριτσώνα Ευβοίας, βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες μας σε κάθε στάδιο παραγωγής και ανακυκλώνοντας το νερό όπου είναι εφικτό. Έτσι, το νερό από τo πλύσιμο των φιαλών και των κουτιών συλλέγεται και επαναχρησιμοποιείται, ενώ με τη συνεχή και αναλυτική παρακολούθηση της κατανάλωσης νερού ξεχωριστά, σε κάθε στάδιο παραγωγής, είναι δυνατή η άμεση επέμβαση και επίλυση θεμάτων διαρροών και καταναλώσεων.

Μάθετε περισσότερα, στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης.