Αθήνα, 05 Δεκεμβρίου 2022 – Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενεργή προώθηση της Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης (DE&I), εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα άτομα με αναπηρία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τη Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα» εκδήλωση για τους εργαζομένους της στην περιοχή της Αττικής. Το μήνυμα της εταιρείας απλό και ξεκάθαρο: “#NoLabel, Καμία «ετικέτα» δεν μπορεί να μας προσδιορίσει και να μας αποκλείσει!”.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε μία ενδιαφέρουσα διαδραστική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και συγχρόνως την πρώτη σχετική δράση, στο πλαίσιο της ενεργούς στήριξης της εν λόγω αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Στη δράση αρχικά παρουσιάστηκε η ιστορία, καθώς και η σημασία του έργου της «Λάρα», που αποτελεί την πρώτη Σχολή σκύλων-οδηγών που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια οι εργαζόμενοι που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά το πώς γίνεται, καθώς και τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση των σκύλων-οδηγών, όπως επίσης, και να λάβουν μέρος σε ένα βιωματικό σεμινάριο με τεχνικές συνοδείας σε άνθρωπο με προβλήματα όρασης, με και χωρίς σκύλο-οδηγό.
Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πάρκο ΦΙΞ, στα Πατήσια, το οποίο είχε αναπλάσει, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Athens Partnership, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas, και αποτελεί πλέον έναν πνεύμονα πρασίνου και χώρο συνάντησης για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο.
Η Τζελίνα Σούχλα, Communication Manager της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά: «Ως Ολυμπιακή Ζυθοποιία είμαστε πραγματικά υπερήφανοι και χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Σχολή Σκύλων-Οδηγών «Λάρα», μέσα από την οποία προάγουμε ενεργά τη Διαφορετικότητα, Ισότητα & Συμπερίληψη, στο κομμάτι που αφορά τα άτομα με αναπηρία. Το σημαντικότερο είναι, ότι η συνέργεια αυτή μας δίνει παράλληλα την ευκαιρία να μάθουμε, να κατανοήσουμε και να ευαισθητοποιηθούμε, συμβάλλοντας ενεργά στο σημαντικό έργο του οργανισμού».
Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, Πρόεδρος της Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα» και ψυχολόγος στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ανέφερε: «Η συνεργασία της Σχολής Σκύλων Οδηγών «Λάρα» και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, έχει σκοπό να αναδείξει την συμπερίληψη και την ισότητα στην εργασία, μέσα από τον θεσμό των σκύλων-οδηγών. Οι σκύλοι-οδηγοί προσφέρουν αυτονομία στους τυφλούς, ώστε να μπορούν να διεκδικούν ισότιμα ένα καλύτερο αύριο! Εύχομαι κι άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν ανάλογες πρωτοβουλίες!»
###
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 11 προϊόντα: FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange.
H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τη δανέζικη Carlsberg, τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.
Λίγα Λόγια για τον οργανισμό «Λάρα»
Η Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών Λάρα είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία (ΑΜΚΕ), η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008 και η μοναδική με πρόεδρο μια τυφλή γυναίκα και χειρίστρια σκύλου οδηγού στην Ελλάδα. Η Σχολή Λάρα εκπαιδεύει κατά κανόνα λαμπραντόρ για σκύλους οδηγούς τυφλών και τα παρέχει δωρεάν σε άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης. Οι δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Λάρα υλοποιούνται χάρη σε δωρεές, καθώς δε λαμβάνει κρατικές/ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις. Ένας σκύλος οδηγός είναι έτοιμος να δοθεί σε έναν τυφλό χειριστή περίπου σε ηλικία 18 μηνών. Μέχρι τότε, φιλοξενείται από ανάδοχο εθελοντή, μαθαίνει βασική υπακοή και στο τελευταίο στάδιο εκπαίδευσης ειδικεύεται στα καθήκοντα του σκύλου οδηγού (εντοπίζει κράσπεδο, σκαλιά, ασανσέρ, στάσεις, άδεια θέση στα μέσα μεταφοράς, αποφεύγει εμπόδια για τον τυφλό χειριστή του).